L’acte serà inaugurat per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i la directora del CED, Anna Cabré. Anna Cabré oferirà la conferència “Érem sis milions i en som set i mig. Reflexions sobre 30 anys de demografia catalana“. A continuació, es realitzarà un col·loqui entre tres protagonistes de la fundació del CED: Jordi Nadal, president del Consell de Govern del centre des dels seus orígens fins al 2008; Antoni Serra Ramoneda, rector de la UAB al 1984; i Jordi Pujol, president aleshores de la Generalitat.

El centre ha organitzat també activitats durant el curs acadèmic 2013-14: el “Cicle de conferències CED#30”, seminaris i actes de celebració. El “Cicle de conferències CED#30” comptarà amb científics i professors d’universitats del panorama internacional. Alguns dels temes que es desenvoluparan en aquestes sessions són la mobilitat social i els dots a Catalunya, les preferències i expectatives sobre les transicions a l’edat adulta, l’evolució de la fertilitat al matrimoni, etc.

El centre va iniciar la seva activitat investigadora sobre les estructures i les dinàmiques poblacionals al 1984, per un conveni entre la Generalitat de Catalunya i la UAB. Des del 1985 adopta la forma de consorci, regit per representants de cada una d’aquestes institucions promotores i per la directora del centre, Anna Cabré, catedràtica del Departament de Geografia.