En aquest sentit, el jurat ha guardonat el projecte L’altra mirada. El 1714 vist per Marianna de Copons, de Lluís Galter, Jaume Clotet i David de Montserrat, que busca recuperar la figura d’aquesta aristòcrata espia al servei de la causa austríaca a través d’una peça audiovisual. En el seu discurs d’agraïment, els autors han assegurat que “creiem que és un avanç que en un dia com avui es pugui guardonar tres homes”.

El públic present a l’acte ha premiat el projecte Llegir Barcelona des de la perspectiva de les dones, d’Isabel Segura, que de manera col·lectiva vol situar en el mapa la contribució de les dones en la construcció de la ciutat.

Enguany també s’ha volgut reconèixer les dones que van patir la repressió franquista. És per aquest motiu que s’ha homenatjat l’escriptora Núria Sales i Folch, que va haver d’exiliar-se en el mític bibliobús on va marxar gran part del capital intel·lectual de l’època. En la recollida del premi, ha expressat que “és tot un honor i una alegria rebre aquest guardó“.

L’Enciclopèdia Britànica, per la incorporació de la perspectiva de gènere en les seves actualitzacions i projectes enciclopèdics, ha rebut una menció especial. Berta López, en representació de la institució, ha agraït el reconeixement a la seva aportació: “ajudem als estudiants a comprendre el paper de les dones en la història i també a les futures generacions de dones a moure’s amb coratge per un món que també tenen el deure de fer-lo millor”.