Aquest projecte és una recerca que diagnostica els efectes i les conseqüències socials de la crisi, i també les respostes que s’hi estan donant des dels barris.

La recerca té com a objectiu estudiar quins impactes té la crisi econòmica i financera actual sobre la configuració socioespacial dels municipis catalans i, més concretament, quins efectes té sobre dinàmiques de segregació i de degradació urbana ja observades en el context precrisi.

La recerca s’ha fet per a les més de 5.000 seccions censals existents a Catalunya, i inclou l’estudi de sis barris perifèrics: Ciutat Meridiana (Barcelona), Bellvitge (l’Hospitalet), Palau i Rocafonda (Mataró), Pardinyes (Lleida), Santa Eugènia i el municipi de Salt (Girona).

Aquest projecte està liderat per l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat de Barcelona (UAB), s’emmarca dins del programa RecerCaixa, que impulsen l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i l’Obra Social “la Caixa”.

Més informació