Les associacions de veïns van aprovar la memòria i els comptes de l’any 2013 i el pla de treball per al 2014/2015, així com diverses resolucions, sobre la recuperació d’una Catalunya social, l’aposta per un nou model de participació ciutadana, l’oposició a les privatitzacions dels béns i serveis públics i contra la violència vers les dones, entre d’altres.

Les línies de treball de l’entitat se centraran en 5 punts estratègics:

  • La lluita per una societat igualitària, amb drets per a totes i tots sense pobresa
  • Recuperar un model de ciutat compacta, incloent, sostenible i solidària
  • La lluita per les llibertats, la transparència i la participació ciutadana
  • Per una economia urbana verda i de compromís social

Sota el lema “D’una ciutat, d’un país, la Favb davant la Barcelona trencada“, l’entitat va denunciar que per falta d’un model de ciutat propi i pel perill que els grups de pressió econòmics i empresarials imposin els seus interessos, a la ciutat s’està produint un retrocés social que augmenta les desigualtats.

L’alcalde Xavier Trias, per la seva part, va respondre “Seguirem buscant vies de col·laboració estretes amb aquest sector per donar resposta i serveis a la gent i ser capaços que aquesta Barcelona que vosaltres dieu que està trencada no se’ns trenqui“.

Més informació: www.favb.cat