Els dos guardons es van lliurar el 31 de març al Saló de Cent de l’Ajuntament en un acte presidit per l’alcalde accidental, Antoni Vives, acompanyat pel comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme i el Vicepresident del Consell Municipal d’Associacions de Barcelona Enric Francès.

El projecte guanyador “Fem Comunitat transformant el pati de l’escola” duu el segell de Raons Públiques, una associació creada fa cinc anys que treballa per la millora de l’espai públic i busca la participació de la ciutadania implicada en el territori.

Des de fa tres anys, els professors, mares i pares i especialment els alumnes de l’escola La Pau, al districte de Sant Martí, han construït jocs al pati, pintat murals i fet nombroses activitats que reforcen els vincles de tots els membres de la comunitat educativa. L’entitat, sense ànim de lucre, i amb seu al Poble-sec, la formen un grup d’onze professionals interdisciplinaris: educadors socials, urbanistes, antropòlogues, dissenyadores i arquitectes.

D’altra banda, “Fes-te els balcons“, de l’Associació Cultural Casa Orlandai, és el treball en xarxa amb el veïnatge del barri de Sarrià que s’ha endut el segon guardó del XIII premi Barcelona Associacions. S’ha valorat el treball en xarxa amb el veïnatge del barri per a la realització del projecte cultural, la sostenibilitat econòmica i la capacitat per adaptar un projecte experimentat en altres barris i ciutats a la realitat del seu territori d’actuació.