Activistes, socis i sòcies, membres fundadors, entitats catalanes i representants de les administracions: gairebé 200 persones van acompanyar l’entitat en aquesta celebració.

L’acte, presidit per l’alcalde Xavier Trias, el va presentar el periodista Carles Solà, va comptar amb les intervencions d’un dels membres fundadors de l’associació i director del festival Barnasants, en Pere Camps; els activistes antiracistes Beatriu Guarro, Karlos Castilla i Zeshan Muhammad; la directora de l’associació, Alba Cuevas i el Secretari d’Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch.

Abans de finalitzar l’acte, es va projectar un vídeo de repàs històric de l’associació, en el que van participar en Joan Subirats, l’Arcadi Oliveres, l’advocada Maria Elena Bedoya i els activistes Zeshan Muhammad i Eva Ortigosa.