L’Aixada Antiracista fa una lectura preocupant dels resultats de les recents eleccions europees i es proposa confrontar els discursos discriminatoris a les properes convocatòries municipals i autonòmiques.

Els resultats de les darreres eleccions al Parlament Europeu han posat sobre la taula l’auge dels partits de l’extrema dreta a països com França, Grècia o Dinamarca entre d’altres. A Catalunya i al conjunt de l’Estat les dades no són tan preocupants però SOS Racisme Catalunya considera que hi ha un gran nombre de formacions polítiques que inclouen missatges discriminatoris en els seus continguts. 

La constitució d’aquest moviment té l’origen en la primera trobada del Moviment Associatiu Juvenil Antiracista que es va celebrar el passat 30 de novembre a l’Espai Jove La Fontana, convocada pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i SOS Racisme. Una trobada que va tenir com a objectiu començar a organitzar-se des del moviment juvenil per fer front a discursos que incitin a l’odi i la desconfiança per treure’n rèdit electoral i/o mediàtic, amb l’horitzó de contribuir a construir una societat justa, plural i solidària en què es respectin els drets de tothom, indiferentment del seu origen, de la seva ètnia o opció de consciència.