Els premis tenen l’objectiu de reconèixer la tasca informativa dels i les professionals del món de la comunicació que amb els seus treballs contribueixen al coneixement i sensibilització sobre la realitat social de la ciutat. Aquesta convocatòria està adreçada a premsa, ràdio, televisió i mitjans digitals.

Es poden presentar articles, reportatges, sèries d’articles, programes de ràdio, de televisió o iniciatives de caràcter informatiu i divulgatiu dissenyades per a Internet i que estiguin dins de l’àmbit de benestar social de Barcelona.

El termini de presentació d’aquesta edició finalitza el 10 de setembre de 2014 i està obert a tots els treballs que s’hagin fets públics, a qualsevol de les modalitats del premi, entre l’1 d’agost de 2013 i el 31 de juliol de 2014.

Aquest certamen, que farà públic el seu veredicte abans del 31 de desembre de 2014, està dotat amb un premi de 5.000 euros per a cadascuna de les modalitats que es poden presentar (premsa, ràdio, televisió i Internet).

El jurat, que estarà format per membres del Consell Municipal de Benestar Social i per representants d’organitzacions i entitats socials i de la comunicació, també es reserva la possibilitat d’atorgar una menció especial amb una dotació econòmica de 1.500 euros a cadascuna de les modalitats participants.

Aquest premi es va crear l’any 1993 a proposta del Consell Municipal de Benestar Social. És un premi que valora l’abordatge de la informació sobre temes emergents des d’una mirada crítica, reflexiva i responsable, i que manifesta el convenciment que els mitjans de comunicació poden contribuir a construir una ciutat més inclusiva i cohesionada.

Bases del concurs (PDF)