La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, va presentar, el passat 17 de juny, l’informe anual de queixes de l’any 2013 davant de professionals i representants del col·legis mencionats.

La Síndica va explicar que bona part de les queixes rebudes l’any passat van estar vinculades a la crisi. Així, un 30% de les reclamacions van ser per presumptes vulneracions de drets socials. Vilà va supervisar 531 reclamacions de temàtica social, la gran majoria d’habitatge (342) i serveis socials (102), tot i que també es van tramitar casos d’educació (39), accessibilitat i mobilitat personal (22), ciutadania, veïnatge i immigració (18) i salut (8). Al llarg de 2013, es van realitzar 2.570 actuacions, un 34% més que l’any 2012.

L’acte, que va tenir lloc en una de les aules del Palau Macaya, va ser presentat pel periodista i exdirector del Periódico de Catalunya Antonio Franco, i la degana del Col·legi de Treball Social de Catalunya, Núria Carrera. 

Franco va destacar la importància de mecanismes de control democràtic, com la Sindicatura, i va defensar el dret dels ciutadans a preguntar, reclamar i presentar alternatives. Segons Franco, la ciutadania rebutja la vella política i busca més mecanismes de participació per trobar solucions.

Més informació sobre la presentació anual de queixes de la Síndica (PDF)