En la segona edició del Marketplace és previst que hi participin una setantena d’entitats i empreses, que compartiran, analitzaran i donaran impuls a la seva activitat en l’àmbit de la responsabilitat social i el voluntariat. Al Born Centre Cultural, s’instal·laran 77 estands i durant tot el dia, s’organitzaran activitats formatives per a voluntaris i entitats, d’intercanvi d’experiències d’èxit i col·laboració, així com espais de debat sobre el sector del voluntariat. 

La síndica de greuges de Barcelona participarà en l’Espai Diàlegs en una taula sobre món local i voluntariat juntament amb el director de relacions ciutadanes del Casal dels Infants, Enric Canet; el promotor de la iniciativa per la reforma horària, Fabián Mohedano, i el director de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac de la Companyia de les Filles de la Caritat, Eduard Sala.

La Federació Catalana del Voluntariat Social reuneix a 284 entitats que apleguen més de 45.000 voluntaris. Catalunya és una de les regions europees més actives en acció voluntària. Al voltant, de 1,2 milions de persones dediquen part del seu temps a dur a terme accions de voluntariat.