En els QS World University Rankings s’avaluen la qualitat de la recerca i la docència, la contractació dels graduats i el grau d’internacionalització de cada centre universitari, entre altres indicadors.

La UB millora en gairebé tots els indicadors emprats, però molt especialment en reputació empresarial (escala 42 posicions i ocupa el lloc 151è) i en les citacions per professor (millora 20 posicions i ocupa el lloc 293è), un valor que avalua l’impacte internacional de la recerca.

Aquesta classificació internacional se suma als bons resultats de la UB en altres rànquings de projecció internacional, en els quals ha consolidat el lideratge o bé ha millorat posicions.

Recentment, la UB va aconseguir posicionar-se entre les 200 millors universitats del món a l’Academic Ranking of World Universities 2014 (ARWU), més conegut com a rànquing de Xangai, com a únic centre a l’Estat.

La UB també revalida la primera posició a l’Estat, en la categoria d’universitats, al rànquing anual del Grup de Recerca SCImago (SIR), que avalua el rendiment de la recerca d’institucions a escala mundial. El SIR Global 2014 situa la UB al lloc 152è del món, dotze posicions per sobre de l’any passat, un lloc que a Espanya només supera el CSIC.

Més informació del Rànquing QS