La idea que cada any hi hagi una capital europea del voluntariat és una iniciativa del Centre Europeu del Voluntariat (CEV), format per més de 80 entitats de tot Europa, l’objectiu del qual és promoure l’altruisme en l’àmbit local donant suport a les accions que s’hi duen a terme i fent difusió d’aquestes actuacions.

En l’acte d’avui s’anunciarà quina serà la capital que tindrà aquest títol l’any 2015. Tot seguit, a les 20 h, es farà un espectacle audiovisual obert al públic, a la plaça de Sant Jaume, en el qual es projectarà el mapatge dedicat als voluntaris. Aquesta acció, el lema de la qual és “Sóc voluntari, batego en cada acció. Sóc voluntari, batego pel món“, pretén sensibilitzar el públic sobre el valor del voluntariat i enaltir la tasca dels voluntaris. L’espectacle també es projectarà aquest divendres a partir de les 19 h, cada 20 minuts i fins a dos quarts d’onze de la nit.