Després d’un període de negociació i millora del projecte dissenyat inicialment, el Govern municipal ha tirat endavant un pressupost que inclou les aportacions fetes pel PSC i UpB i que accentua els eixos d’oferir uns serveis de qualitat al ciutadà, crear llocs de treball i reactivar l’economia.

L’augment de la despesa orientada a l’atenció a les persones, sobretot les més vulnerables; a la reactivació econòmica i a la creació d’ocupació permet que Barcelona funcioni amb uns serveis de qualitat i sigui reconeguda com una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar.

Així mateix, ha posat en valor la col·laboració del PSC i UpB per aprovar els comptes i la seva “actitud de responsabilitat i de no bloqueig per tal que Barcelona pugui encarar el seu present i futur més immediat amb una gran disponibilitat de recursos”. També ha destacat la satisfacció del Govern municipal per acabar aquest mandat amb un pressupost aprovat, un “premi a la constància, el rigor i el talent negociador”.

Pel que fa a les inversions es destinaran l’any que ve 373 milions d’euros a inversions. Bona part seran per obres a l’espai públic, com ara iniciar el túnel de la Gran Via a les Glòries, o acabar les reformes de la Diagonal i el Paral·lel, entre molts altres projectes. També hi ha inversions en mercats municipals i noves escoles.