Segons l’entitat, si bé les competències en migració corresponen als estats, la Comissió Europea és responsable d’una política internacional i de cooperació que hauria d’haver incidit tant en els conflictes que forcen les persones a fugir com en les condicions d’aquells països que, com el Líban o Jordània, han fet tot el possible per acollir-les.

En el cas de l’Estat espanyol, que és qui té les competències d’immigració, el paper que ha tingut en la negociació europea de les quotes d’acolliment posa de manifest una política migratòria insuficient.

Comissions Obreres de Catalunya, davant d’aquesta situació, destaca la mostra de solidaritat de la ciutadania catalana i barcelonina a l’hora d’oferir-se per acollir persones refugiades i demandants d’asil. El sindicat aprecia també la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i el seu esforç per respondre a la demanda dels barcelonins amb propostes concretes.