La consulta recopilarà opinions de comerciants i ciutadania durant un mes, per debatre i buscar el màxim consens de cara a final d’any en la proposta de calendari d’obertura comercial per als mesos d’estiu de l’any vinent. L’objectiu és recollir de manera pública, transparent i estructurada la diversitat d’opinions existents, incorporant les veus sector comercial, sindicats, associacions de consumidors, associacions de veïns i veïnes, i ciutadania en general.

Les aportacions rebudes seran analitzades i presentades en una jornada que se celebrarà el mes de desembre i on es convidarà als actors participants del procés a debatre i reflexionar per tal d’articular una proposta definitiva sobre si cal augmentar, reduir o mantenir les zones objecte d’obertura en festius durant l’estiu, quin ha de ser el període temporal en què s’aplicaria i els horaris d’obertura.

L’enquesta, oberta fins el 8 de novembre, es pot respondre als webs de l’Ajuntament de Barcelona i de la Direcció de Comerç i Consum.

En paral·lel s’estan portant a terme tres estudis específics mitjançant sistemes d’enquesta i seguiment que complementaran la informació per al debat.

Les aportacions rebudes, i la informació recollida seran analitzades i presentades en una jornada que se celebrarà el mes de desembre i on es convidarà als actors participants del procés a debatre i reflexionar per tal d’articular una proposta definitiva sobre si cal augmentar, reduir o mantenir les zones objecte d’obertura en festius durant l’estiu, quin ha de ser el període temporal en què s’aplicaria i els horaris d’obertura.

Més informació