L’estudi, impulsat per la Fundació Mutua Madrileña, assenyala la Universitat de Barcelona com a segona institució amb més estudiants que fan de voluntaris en projectes socials organitzats per la Universitat; en total, més de 2.000. La Universitat de Màlaga, en primer lloc, i la de Santiago, en tercer, componen, juntament amb la Universitat de Barcelona, el top 3. Entre totes tres, sumen 6.792 alumnes dedicats al voluntariat.

Segons l’estudi, totes les universitats catalanes han augmentat al llarg del 2014 les activitats de voluntariat. Respecte a la tipologia dels projectes, els alumnes cada cop s’interessen més per les iniciatives enfocades a la població infantil. El sistema universitari català dedica en la seva totalitat programes solidaris a aquest col·lectiu. Les accions també s’adrecen als col·lectius en risc d’exclusió social, persones amb discapacitat i cooperació al desenvolupament i treballs amb gent gran.

La Fundació Mutua Madrileña també assenyala que un 75% de les universitats públiques i privades van emprendre durant el curs 2014 més projectes de voluntariat social que l’any 2013. Respecte al perfil dels joves universitaris, el 66 % procedeix de l’àrea de les ciències socials, mentre que un 26 % desenvolupa estudis en la branca de les ciències de la salut.

Al llarg del 2015, Voluntariat UB ha coordinat un gran nombre de projectes socials adreçats a donar suport a diferents col·lectius. Entre aquestes activitats, destaquen la Fira d’Entitats, les campanyes de donació de sang i medul·la òssia, la campanya de captació de fons Raise up Nepal, o la col·laboració amb Arrels Fundació per ajudar les persones sense sostre, entre d’altres.