El passat dia 9 d’abril la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va ratificar els càrrecs de la presidència (Ana Menéndez, de l’AV de la Satalia, de Sants-Montjuïc); vicepresidència primera (Joan Maria Soler, de l’AV del Poblenou de Sant Martí); vicepresidència segona (Albert Recio, de l’AV de Prosperitat de Nou Barris) i la vocal Leonor Pérez, de l’AV de les Planes de Sarrià Sant Gervasi).

Van participar en la presentació i la cloenda de l’acte l’alcaldessa Ada Colau i el regidor del districte de l’Eixample, Agustí Colom, així com de diverses entitats com la Confavc, CCOO, Papers per a Tothom, CAB, CJB, Coordinadora de Jubilats i representats de diferents partits polítics

L’assemblea ha aprovat el pla de treball, basat en cinc eixos: la lluita per una societat igualitària; la recuperació d’una ciutat compacta; la participació ciutadana i l’aposta per una economia verda i de compromís social i el paper de la mateixa Favb com a entitat activa en l’evolució de la ciutat. També s’han aprovat resolucions sobre el model de turisme, la defensa de la sanitat pública i el compromís ciutadà per la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat.

La Favb defensa que la participació organitzada que representa el moviment veïnal ha de tenir un reconeixement especial per part de les institucions. Per exemple, en el procés participatiu del Pla d’Actuació Municipal (PAM), que centra molts dels esforços de l’activisme veïnal.