Un grup de treball integrat per persones que han viscut o viuen actualment en situació de sensellarisme, amb l’objectiu que participin en el disseny de propostes per atendre millor aquest col·lectiu.

Segons ha explicat la tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, “És imprescindible comptar amb la veu dels veritables protagonistes, perquè ens ajudin a veure quines polítiques no acaben de funcionar o què cal millorar”.

Un dels representants del grup de treball, Antoni Cortiñas, ha manifestat la seva satisfacció per poder treballar amb “l’administració sense intermediaris” per a poder aportar idees i propostes.

Les propostes del grup de treball s’incorporaran al Pla de Sensellarisme que el govern municipal prepara per enguany; que analitzarà les necessitats existents en matèria d’equipaments, d’estratègies d’abordatge, d’atenció de les persones que estan a l’espai públic, així com “l’exigència de combatre l’estigma que pateixen aquestes persones.

Una de les mesures per fer una diagnosi del sensellarisme serà la nit del 18 de maig, en què entitats, Ajuntament i veïns es mobilitzaran per fer un recompte de les persones sense llar a la ciutat, tant les que dormen al carrer com les que ho fan als equipaments. Es tracta d’una iniciativa promoguda per la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), i per primera vegada, aquesta iniciativa tindrà lloc al 100% de la ciutat. Podeu sumar-vos al voluntariat a recompte.barcelona.