La regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha defensat el treball en xarxa dels municipis per definir les estratègies i les polítiques que permetin donar resposta a les diverses formes de desigualtat que pateixen sovint persones LGTBI.

La reflexió i el debat sobre l impuls i el desplegament de les polítiques LGTBI és el principal repte d’aquesta segona edició del congrés; així com els marcs normatius que en l’actualitat protegeixen els seus drets, des d’una mirada de crítica constructiva i plantejant la pregunta sobre si són o no els adequats.

S’ha recordat el paper de Barcelona com a ciutat pionera a l’Estat espanyol i a Europa en el desplegament de polítiques LGTBI des del 2006 i la llei catalana LGTBI . Segons Laura “Les ciutats podem ser la punta de llança en la defensa i la visibilització dels drets LGTBI, i també tenim un espai privilegiat per treballar des de la proximitat”.