En total, 930 persones voluntàries s’han mobilitzat en aquest recompte, el primer en què es cobreix el 100% dels carrers de la ciutat.

El resultat del recompte ha revelat que 941 persones es troben amb l’única alternativa de dormir al carrer, caixers automàtics i parcs de la ciutat, mentre que, a la mateixa nit, 1.973 persones sense llar més s’allotjaven en equipaments municipals, entitats socials, etc.

La iniciativa, sorgida de la Xarxa d’atenció a les persones sense llar (XAPSLL), pretén radiografiar la situació del sensellarisme a Barcelona per poder fer-hi front. De fet, l’Ajuntament de Barcelona, que forma part de la XAPSLLestà elaborant un pla d’actuació contra el sensellarisme i era necessari fer un diagnòstic el més precís possible per poder incloure futures mesures en aquest pla de xoc per aconseguir resoldre el problema de les persones sense llar instal·lades a la via pública.