“Es tracta d’un espai molt opac on s’han vulnerat, en diverses ocasions, els drets humans de les persones internes, com privar de llibertat i incomunicar a ciutadans indocumentats o sense permís per residir en territori espanyol”. Vilà es posiciona així contra l’anunciada reobertura del CIE de la Zona Franca, prevista per aquest mes de juny, després de tancar, el passat novembre, per fer obres de millora. La síndica dóna suport a la iniciativa acordada, el passat novembre, per la plataforma Tancarem el CIE i l’Ajuntament de Barcelona (BEC, CiU, ERC, PSC i CUP), en la qual es demana al Govern espanyol, responsable de l’espai, que el CIE de la Zona Franca no reobri; i dona també suport a la resolució del Parlament de Catalunya que insta al Govern espanyol a tancar el centre de manera definitiva.

Tanmateix, Vilà vol aclarir que, “lamentablement, des de la Sindicatura de Barcelona no es pot supervisar el funcionament del CIE de la Zona Franca, ja que les competències de la Sindicatura són únicament d’àmbit municipal, i el CIE és una instal·lació del Govern central”.