Aquest Congrés, valora la tasca de més de tres mil entitats que lluiten per reduir les desigualtats i ajudar els col·lectius més vulnerables, com gent gran; a infants i família, immigrants, gent gran, persones amb discapacitat, amb drogodependència, amb dificultat d’inserció laboral, persones sense sostre i molts altres.

Participen 35 federacions que inclouen més de tres mil entitats.

Enguany, el lema del congrés és clar: “Créixer socialment”. En aquest sentit s’ha pronunciat el doctor en filosofia Xavier Antich en la conferència inaugural del congrés, en què s’ha centrat en la necessitat de reduir les desigualtats. L’alcaldessa, també s’ha expressat en la mateixa direcció: “Aquest lema l’hem de compartir les administracions, les entitats i la ciutadania. Fa uns quants anys, sentíem que créixer econòmicament ho havia de resoldre tot i està clar que no ha estat així. Estem aquí per fer més i millors polítiques socials i per canviar les regles del joc.”

Durant aquests dies, el Teatre Nacional de Catalunya és la seu de col·loquis, debats, més de cent cinquanta experiències innovadores i visites a diferents projectes exemplars del tercer sector social d’arreu del territori català. A més, s’hi presentaran els resultats del Baròmetre 2016, que indicaran quina és l’evolució del sector en els últims anys.