L’Alcaldessa Ada Colau, que va col·laborar en la inauguració d’aquest esdeveniment, va felicitar i dotar de reconeixement la feina de les més de sis-centes entitats que formen part de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva.

En aquesta jornada es van constituir espais de participació, de debat i de diàleg que van girar entorn l’impacte de les xarxes d’acció social, la bona praxi dels projectes en xarxa i el paper dels actors que intervenen en la defensa dels dret socials en l’actualitat. A més, els participants van poder debatre sobre la construcció d’un món més inclusiu amb persones de rellevància acadèmica i professional com la sociòloga i economista Saskia Sassen, professora de la Universitat de Columbia, premi Príncep d’Astúries de Ciències Socials i presidenta del Comitè de Pensament Global, i amb el filòsof i periodista Josep Ramoneda, director de l’Escola Europea d’Humanitats.

En general, a l’acte van intervenir representants polítics i entitats que han sigut clau en aquests darrers 10 anys, durant els quals s’han impulsat dos plans d’inclusió social a Barcelona: el Marc Estratègic per a l’Acció Social i l’Estratègia Compartida per a la Inclusió.