El divendres 21 d’octubre va tenir lloc la taula “la mirada ciutadana i associativa” on entitats com Can Batlló, la Fundació Arrels, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, el Consell de Joventut de Barcelona, Eix Pere IV i Mujeres’Palante van debatre entorn com hauria de ser aquesta normativa de participació mitjançant una bateria de preguntes que va anar formulant la regidora Gala Pin durant l’esdeveniment.

El dissabte 22 d’octubre alcaldes i representants d’alguns Ajuntaments com els de Premià de Mar, Berga, Badalona i Sant Vicenç dels Horts van explicar les seves experiències entorn l’elaboració dels reglaments de participació. Aquestes aportacions van ser diverses i enriquidores tant pel que fa a procediments com pel que fa a resultats però totes elles tenien una cosa en comú: millorar la participació mitjançant la incorporació de la veu de la ciutadania als afers públics. Posteriorment, es va realitzar el taller sobre òrgans de participació on els assistents es van dividir per grups a fi de consensuar aspectes com els objectius, les funcions, la composició i el funcionament d’aquests òrgans de participació. Finalment, els dinamitzadors van recollir les propostes i van realitzar un petit retorn abans de finalitzar la sessió de treball.

Més informació