El Premi de Recerca per a la Pau de la UB té l’objectiu de promoure l’educació per a la pau en els cursos de batxillerat i contribuir a generar cultura de pau incentivant la recerca en aquest camp. El Premi impulsat per la Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE), el convoca anualment la Universitat de Barcelona, amb el suport de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

Així doncs, aquest any ha estat atorgat al treball El auge de los partidos de la ultraderecha en Europa, de l’estudiant Adrián Agenjo, de l’Institut Montjuïc de Barcelona. En aquest treball, Agenjo identifica partits polítics d’ultradreta d’arreu d’Europa, analitza el seu ideari, en fa una anàlisi comparativa i exposa les teories sobre el seu apogeu.