Comunicat del Consell Municipal d'Immigració

El passat 29 d’abril es va celebrar la darrera reunió de la Comissió Permanent del Consell de Ciutat, de manera telemàtica donada la situació excepcional que viu el país. Un dels temes principals va ser el tractament de l’adhesió al comunicat del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB) enfront l’emergència pel coronavirus Covid-19.

Som més de 260 entitats i organitzacions les que ens hem sumat a la signatura del comunicat en defensa dels drets de les persones migrades arran de la crisi sanitària. 

El manifest, primerament, posa en situació la realitat de moltes persones a Barcelona d’origen immigrant en situacions vulnerables i condicions irregulars. A més, es troben sense una xarxa familiar o social. El comunicat del CMIB reclama unes mesures per pal·liar la situació en àmbits com el d’habitatge, serveis socials o resoldre situacions irregulars.

CMIB determina que ja coneix els esforços que està fent l’Ajuntament de Barcelona per regular aquesta situació, però tot i així demana més permisos de residència i treball per a les persones immigrades, atenció especial per a ells, garantir la cobertura sanitària, tràmits d’estrangeria i refugi, treball de la llar i cures, habitatge per a ells, ajuts econòmics, socials i exempcions, promoure i facilitar la regularització del personal sanitari immigrant, tenir cura de les persones grans, treballar en xarxa i previsió de futur per a tots ells.

Des del CMIB confien en superar aquesta greu emergència i des de Consell de Ciutat volem donar suport en aquest manifest per ajudar a tot el col·lectiu. El comunicat roman obert a noves adhesions per a totes les entitats i organitzacions que ho desitgin a través de la següent direcció de correu electrònic: consellimmigracio@bcn.cat.