Van assistir 75 persones a la reunió semipresencial
32 persones van assistir presencialment i 43 telemàticament

Moltes eren les ganes de retrobar-se, després de no fer-ho des de desembre del 2019. Des de llavors, el Consell no ha parat de treballar, però ho ha fet telemàticament: reunions, debats, presa de decisions… Hem compartit aquests moments a través d’un vídeo.

Resum gràfic de la tasca desenvolupada des del darrer Plenari

El Plenari és el moment en el qual ens trobem totes les persones, entitats i institucions membres del Consell de Ciutat de Barcelona. Aquest Plenari ha estat especial també per la renovació de les persones provinents dels sectors de la ciutadania, de les persones de renom ciutadà i de les institucions més significatives de la ciutat. Per moltes d’elles, avui ha estat el primer dia de participació en aquest òrgan consultiu.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el regidor de Participació Ciutadana, Marc Serra, han donat la benvinguda a les noves persones membres i també han acomiadat a les que marxen.

La Montserrat Morera, vicepresidenta del Consell va donar pas a la feina realitzada pels diferents grups de treball:

Les conclusions del Dictamen sobre emergència alimentària es poden sintetitzar en què  “és un dret fonamental de tothom de la ciutat tenir accés a una alimentació sostenible i de qualitat”.

Presentació del Dictamen sobre emergència alimentària

En aquest sentit cal treballar en tres direccions complementàries. D’una banda, cal revertir la situació de pobresa que porta a moltes persones i les seves famílies a viure en aquesta situació d’emergència. De l’altra, en els moments en els quals la pressió es redueixi, cal treballar per evitar que es tornin a donar aquestes cues i puntes d’emergència alimentària. Evitar lògiques assistencials que implica fomentar i interconnectar iniciatives alternatives als menjadors socials i innovadores que fomentin l’autonomia en aquest accés a l’alimentació, i facilitar la participació activa dels receptors.

El Delfí Cosialls, persona de renom ciutadà, i l’Àlex Goñi, representant de la PIMEC, van presentar la feina feta pel Grup de Treball sobre la Barcelona Postpandèmia i van convidar a tothom que encara no en fos membre a assistir-hi i contribuir-hi. L’objectiu del grup, és identificar els reptes que tindrà la ciutadania de Barcelona un cop remeti, o en el millor dels casos, desaparegui la pandèmia. L’Àlex Goñi va motivar a la resta del Plenari a sumar-se a aquest grup de treball destacant la importància de participar perquè som barcelonins, perquè estimem i creiem en la nostra ciutat, i perquè ens mou a actuar, des de la responsabilitat, en un espai d’acció i de reflexió, com és el Consell de Ciutat.  

Seguidament, es va iniciar un debat en què van participar representants dels diferents sectors que componen el Consell:  ciutadania, entitats i organitzacions, membres de consells sectorials i ciutadans, i persones de renom ciutadà.

Alguns dels arguments i recomanacions que van sortir durant del debat van ser:

  • Posar a les persones i la vida de les persones en el centre, perquè habiten la ciutat, perquè han ajudat a sostenir la crisi i perquè construiran el futur.
  • Rellançar l’economia amb nous paràmetres tecnològics i de sostenibilitat.
  • Incorporar en els plans de reactivació econòmica la sostenibilitat, la salut de les persones, el treball digne i l’equitat.
  • Esprémer les competències municipals per fer front a la crisi.
  • Repensar el model de ciutat, ja que s’ha vist que molts dels problemes, eren estructurals.

Totes les recomanacions aportades seran traslladades al grup de treball de la Barcelona Postpandèmia, el qual té previst entregar el seu dictamen el mes de desembre de 2021

A continuació, trobareu tot el contingut de la notícia.