Les persones i entitats membres del Consell representen diversos sectors de la societat, entre els quals es troba el teixit associatiu del Fitxer General d’Entitats Ciutadanes de Barcelona. L’any passat es va iniciar la renovació dels sectors persones de renom, ciutadania provinent del padró municipal i entitats significatives de la ciutat, que van viure el seu primer plenari el passat 8 de juliol.  

Ha arribat el moment d’iniciar el procés de renovació del sector de les entitats del Fitxer, un dels instruments de relació de l’Ajuntament de Barcelona amb les entitats de la ciutat. Més de 5.000 entitats sense ànim de lucre, distribuïdes en 22 àmbits temàtics en formen part. Totes elles defensen interessos diversos de la ciutat, ajudant a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

A partir del 30 de setembre, qualsevol entitat inscrita en aquest fitxer podrà proposar-se per a formar part del Consell de Ciutat durant el present mandat. Per participar en el procés, les entitats es poden inscriure fins al dia 20 d’octubre a través d’aquest enllaç. El dia 28 d’octubre es donaran a conèixer les entitats candidates i s’iniciarà el procés de votació. Tot aquest procés es durà a terme a través de la plataforma de participació decidim.barcelona.

Serà el dia 12 de novembre quan es donarà a conèixer quines són les 15 entitats que han rebut més suports, i que per tant, passaran a formar part del Consell de Ciutat.