Durant el darrer plenari, que va tenir lloc el passat 25 d’abril, el Consell de Ciutat va votar l’adhesió al manifest “Barcelona per la pau a la guerra d’Ucraïna”. El suport dels membres del Consell al text va ser unànime, sense un sol vot en contra.

“Davant la invasió i l’atac militar injustificat del govern de Rússia contra el poble d’Ucraïna, el plenari del Consell de Ciutat condemna fermament la violència, els bombardejos i la destrucció del país, fets que atempten contra els drets humans i el dret internacional. Així com les ingerències que han provocat aquest conflicte bèl·lic.

Barcelona i la seva ciutadania sempre han estat compromeses amb la pau i el diàleg com a mitjà de resolució de conflictes.

Demanem l’aturada immediata de la invasió militar i un diàleg constructiu que respecti el full de ruta del govern ucraïnès, escollit lliurement i democràticament a fi de trobar una solució pacífica al conflicte.

Demanem al govern central l’augment de places del programa d’acollida estatal, tant per a les persones d’Ucraïna, com a persones provinents d’altres nacionalitats. Alhora, transmetem al govern central el greuge que s’està produint als refugiats d’origen no ucraïnès en situació administrativa irregular, en comparació a les facilitats que estan rebent els refugiats ucraïnesos.

Alhora, expressem la nostra solidaritat i suport a les persones ucraïneses residents a Catalunya i especialment a les refugiades recentment arribades per fugir del conflicte. I ho fem extensiu a totes les persones refugiades que han vingut a Catalunya escapant de situacions que també vulneren els drets humans.

Finalment convidem la ciutadania a participar activament en les accions que diferents entitats de la ciutat realitzen a fi de pal·liar aquesta crisi humanitària.”