La diversitat amb la qual compta el Consell de Ciutat és una de les característiques que millor defineixen el màxim òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona. A través de la participació de persones pertanyents a grups municipals, a Consells Ciutadans de Districte, a les institucions més significatives de la ciutat i a associacions del Fitxer General d’Entitats, així com persones de renom, ciutadans i ciutadanes i el síndic de greuges, el Consell de Ciutat és un reflex de la pluralitat de la societat de Barcelona.

Així ho destaca la Sra. Maria del Carmen de la Fuente, directora de Migra Studium, i membre del Consell de Ciutat. Entre altres aspectes, destaca la importància que el teixit associatiu de la ciutat estigui present al Consell de Ciutat. “Com més entitats siguem al Consell de Ciutat, millor; com més diverses, també”.

“Les entitats estem molt a prop de les persones, moltes vegades més del que està l’administració pública. Coneixem molt bé la realitat, les necessitats i les demandes dels col·lectius que atenem i que no tenen l’oportunitat de participar i dir la seva. Tenim, per tant, el deure de traslladar tot allò que estem veient als espais on som presents”, valora la directora de Migra Studium.