Una de les prioritats del consistori és la millora de la seguretat viària i la reducció de les víctimes d’accidents de trànsit. Per això, es vol incrementar les tasques de prevenció i conscienciació entre la ciutadania.

El Govern Municipal s’ha fixat com un dels seus reptes la protecció dels col·lectius més vulnerables dins de la piràmide de la mobilitat com són els vianants, els ciclistes i els motoristes.

Per la seva banda, el RACC ha realitzat l’estudi “Envellir en moviment” per tal d’aportar elements d’anàlisi. Algunes de les conclusions d’aquest informe posen de relleu que caminar és el mitjà de transport més popular, ja que el 75% de la gent gran afirma desplaçar-se caminant per ciutat. A més, dos de cada tres enquestats afirmen que les seves ganes de conduir no han disminuït amb l’edat.

A partir d’aquest mes de març, i partint de la campanya inicial, l’Ajuntament de Barcelona juntament amb el RACC i amb la col·laboració de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) i la FIA Foundation, ha decidit dur a terme una nova fase d’aquesta campanya centrada en la protecció del col·lectiu de la gent gran. Avui dia, aquest col·lectiu representa més del 50% dels vianants morts per accident de trànsit a la ciutat de Barcelona.

Més informació