Hi ha hagut prop de 6.800 aportacions ciutadanes. Des del 15 de març, els veïns i veïnes interessades i les entitats han pogut informar-se dels currículums i els programes d’actuació dels aspirants a la sindicatura, i mostrar-ne el suport i/o fer-hi comentaris a través de la web. Durant aquest període, Àngel Miret, David Bondia, Maria Assumpció Vilà, Mercè Molina i Miquel Nadal han aconseguit un total de 6.747 suports, dels quals la candidata amb més suports ha estat Maria Assumpció Vilà, amb 2.594 “m’agrada”; i el segon, David Bondia, amb 2.459.

Aquest procés d’elecció també ha comptat amb un debat emès a Barcelona Televisió i la ràdio Barcelona FM entre els cinc candidats, obert a la participació ciutadana a través de les xarxes socials.

Una vegada finalitzada l’exposició pública de les candidatures, es tindrà en compte el suport que hagi rebut dels ciutadans, ciutadanes i entitats. El nombre de suports és una referència però no l’element principal o vinculant en el procés d’elecció.

Ara comença el procés final per al nomenament del síndic/a de la ciutat, en el qual es confeccionarà un informe no vinculant i l’alcaldessa proposarà una candidatura al Consell Plenari. La previsió és portar a aprovació la nova candidatura a Síndic/a de Greuges a l’estiu.