L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada del regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha presidit la reunió de constitució.

Es tracta de l’òrgan estable de participació ciutadana amb caràcter consultiu i assessor, format per 60 representants d’institucions i entitats diverses, on debatre i consensuar el model turístic de Barcelona.

El nou Consell estarà format per representants d’entitats de sectors tan diversos com el de la restauració, el del turisme, sectors culturals i esportius o entitats veïnals i socials, entre d’altres. Ja que el turisme és debat central a Barcelona, l’Ajuntament ha volgut incloure en aquest nou òrgan entitats i sectors que normalment no eren partícips d’aquest debat.

El Consell és una iniciativa pionera pel que fa a la gestió del fet turístic que dóna resposta a una antiga reivindicació recollida al Pla Estratègic de Turisme 2015 on hi ha recomanacions tant de la Síndica de Barcelona, com del Consell de Ciutat i del Pacte Local.

Les tres vicepresidències, que corresponen a representants del moviment veïnal, del sector turístic empresarial i del moviment sindical, s’escolliran per part del Plenari del Consell.

El Consell desenvolupa els criteris de Turisme Responsable del Global Sustainable Tourism Council signats per Barcelona a través dels estàndards Biosphere, aportant innovació social i posicionant Barcelona al capdavant dels governs locals implicats en el desenvolupament de polítiques turístiques responsables i sostenibles.

El regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha destacat que el Consell “permetrà establir un diàleg de forma institucionalitzada entre tots els actors que, d’una forma àmplia, tenen a veure amb el turisme, i on tots participaran d’aquest debat en igualtat de condicions”.