Els membres de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya es van reunir el passat 29 de gener amb l’alcalde de Barcelona per proposar-li mesures en matèria d’ocupació, habitatge i pobresa als barris. Algunes de les iniciatives que proposen són destinar 2 milions d’euros a ampliar les places dels programes dels diferents programes d’inserció sòcio-laboral, o ampliar el parc d’habitatge, sobretot als barris que més ho necessiten; entre d’altres.

Com a resposta a les demandes del Tercer Sector, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va dir que “l’Ajuntament continuarà augmentant els recursos destinats a les polítiques socials, com els centres d’allotjament temporals, nous menjadors socials o la targeta solidària d’aliments“.

La presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, Àngels Guiteras va recalcar el compromís del consistori per fer front a les desigualtats. Segons Guiteras, “gràcies a les ajudes del consistori l’índex de pobresa de la ciutat se situa al 18 per cent, sense aquestes seria del 40 per cent“.

Aquesta és la tercera reunió que l’alcalde manté amb les entitats del Tercer Sector, organització que representa les 4.000 entitats no lucratives de Catalunya incloent associacions, cooperatives o empreses d’inserció.

Decàleg de propostes socials (PDF)