Aquest és el principal canvi que s’ha incorporat en l’actualització que s’ha aprovat avui. Aquesta funció del Consell de Ciutat ja estava prevista per la Carta Municipal, però fins ara no s’havia reglamentat.

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha agraït el compromís cívic dels membres del Consell de Ciutat i ha reafirmat el compromís de l’Ajuntament per afavorir la participació ciutadana a través de tots els mecanismes possibles. En aquest sentit, ha recordat que el Govern municipal aposta per canviar els reglaments de participació ciutadana per permetre la celebració de consultes ciutadanes a nivell de districte i de barri.

El Consell de Ciutat, que aquest any compleix el seu desè aniversari, és el màxim òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona, on els representants del consistori i de la ciutadania debaten els principals afers de la ciutat.