L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias ha presidit l’acte de lliurament dels Premis Barcelona Associacions, que enguany celebren la seva 14a edició, i ha afirmat que “Barcelona és una ciutat cohesionada, que ha aconseguit molts dels seus èxits gràcies a l’ajut d’una societat civil organitzada en entitats i associacions“.

Treballar amb els sense-sostre

El 1r premi ha estat pel Projecte de participació de la Fundació Arrels, com a reconeixement a un treball que busca la participació de les persones sense llar en el seu procés de recuperació, participant en la pressa de decisions i formant part dels òrgans de govern de la pròpia entitat.

Salut comunitària

El 2on premi ha estat pel projecte “La Lita i els determinants socials de la salut”, de l’Associació Carmel Amunt. “La Lita” és una veïna del barri, protagonista de 7 contes que expliquen, a partir de la història del barri, les principals malalties del territori i la seva relació amb els factors socials que les determinen. El jurat ha valorat el treball en xarxa amb el veïnat del barri del Carmel per a la realització d’un projecte de salut comunitària.