Els gitanos no som de cap manera concreta. Alguns gitanos són directors de bancs, altres busquen cartrons pel carrer. Alguns tenen feines fixes i altres estan a la cua de l’atur. No som diferents de la resta de catalans, però si tenim una cultura pròpia, unes arrels“, va explicar la vicepresidenta del Consell Municipal del Poble Gitano, Juana Fernández.

Durant l’acte es va hissar-la bandera del poble romaní, que conté la roda com a a símbol de poble itinerant.

A Espanya els gitanos van arribar cap al segle XV, i el primer lloc on va instal·lar-se va ser Catalunya. Fa molta de temps que som aquí, i a Barcelona n’hi ha molts al barri de Gràcia, a Hostafrancs o al Raval“, explica Fernández.

Molts actes i parlaments varen amenitzar la festa del Dia Internacional del Poble Gitano, un dia per trencar etiquetes i lluitar contra els estereotips.