Estan situats en una zona amb una baixa cobertura  d’equipaments culturals i educatius.

Aquest procés ja va començar dins del marc del procés “decidim.barcelona”. Per a la redacció del Pla d’Actuació del Districte (PAD), es va proposar un debat públic que va tenir un gran èxit de participació. Com a resultat d’aquest èxit, el districte ha previstes dues sessions de treball més durant el mes de juny perquè les entitats puguin fer retorn al districte sobre les seves propostes. 

Aquest treball partirà del document de retorn de la sessió que es va realitzar en el marc de definició del PAD, on els veïns i veïnes ja van destacar diferents necessitats a Vallcarca que podria complementar el Consolat de Dinamarca, com activitats culturals, la necessitat d’un espai de trobada i socialització al barri, espais per a les entitats de lleure o socials, etc…