El passat dia 30 de setembre la Comissió Permanent del Consell de Ciutat va aprovar l’adhesió al Manifest del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona, que es suma així a la crida que ha fet Nacions Unides,  per celebrar l’1 d’octubre, 30è Dia Internacional de les Persones Grans.

Aquest manifest promou la participació de totes les persones grans, superant les dificultats que comporta la distància social, i reivindica la necessitat de garantir que totes les persones puguin viure i envellir amb dignitat i amb tots els drets respectats. També es remarca que no es pot tolerar la situació que s’ha viscut en aquests mesos de pandèmia en què sovint s’ha invisibilitzat, menystingut i abandonat les persones grans, inclòs posant en dubte la seva capacitat de decidir.

El passat mes de juliol, el Consell de Ciutat ja va donar suport al decàleg presentat pel Consell Assessor de la Gent Gran,  arran de la crisis sanitària i social que està causant la COVID-19 que complementa les demandes i reclamacions que fa el manifest que ara s’aprova. S’està fent una gran feina per cuidar i visibilitzar aquest col·lectiu i és per això, que el Consell de Ciutat mostra el seu suport a aquestes demandes.

Si vols llegir el Manifest sencer, clica aquí.