Les persones membres del plenari del Consell de Ciutat ja poden presentar les candidatures a la Medalla d’Honor de Barcelona 2024. Fins al 12 de febrer es podran proposar, a través de la plataforma Decidim Barcelona, les postulacions d’entitats o persones per ser reconegudes amb aquesta distinció a proposta del Consell de Ciutat.

Un cop tancat el termini de presentació de candidatures, es revisarà la documentació presentada abans d’obrir el procés de votació, que començarà el dijous, 15 de febrer, i finalitzarà el dilluns, 26 del mateix mes. Cadascuna de les membres del plenari podrà votar fins a dues candidatures en l’àmbit d’entitats i dues per a persones. Finalment, el dimecres, 28 de febrer, es presentaran els resultats de les votacions.

Barcelona atorga la Medalla d’Honor a aquelles ciutadanes i ciutadans o institucions i entitats barcelonines destacables pel seu compromís amb la ciutat i que hagin contribuït al prestigi i valors ciutadans que la defineixen. El Consell de Ciutat participa en aquest reconeixement honorífic presentant dues opcions a l’alcaldia, que decideix el llistat definitiu, una per a ciutadans o ciutadanes i una altra per a entitats o institucions.