AURA Fundació ha estat guardonada amb la Medalla d’Honor de Barcelona 2023 en l’àmbit de ciutat. L’entitat, que va ser proposada pel Consell de Ciutat per a obtenir aquesta distinció, es dedica, des de fa més de trenta anys, a la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a la ciutat. Glòria Canals, la presidenta d’AURA Fundació i membre del Consell de Ciutat, va recollir la medalla de la mà de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en un acte celebrat el passat 30 de novembre al Saló de Cent de Barcelona.

“L’entitat va néixer a Barcelona, per tant, aquesta distinció ens omple d’honor i ens fa molta satisfacció i il·lusió”, valora Canals. La presidenta de l’entitat repassa la trajectòria d’AURA Fundació i recorda que l’entitat va ser pionera a la ciutat a implantar la metodologia de treball amb suport per a persones amb discapacitat intel·lectual, l’any 1989. Aquesta metodologia consisteix a facilitar la incorporació de persones amb discapacitat intel·lectual al món de l’empresa ordinària a través de l’acompanyament d’una persona professional que les prepara en l’àmbit laboral sempre que sigui necessari. “Es fa un suport tant en l’àmbit de socialització amb les companyes, com a nivell de realització de les tasques, i se’ls informa sobre el contracte o quins són els seus drets i deures”, exposa Canals.

“Vam començar facilitant la incorporació en empresa ordinària a vuit persones, i ara estem a prop dels 500 contractes”, assegura la presidenta d’AURA Fundació, que manifesta que cada vegada és més freqüent que persones amb discapacitat intel·lectual treballin a botigues, cafeteries o altres empreses de la ciutat. “Nosaltres hem ajudat a fer Barcelona més inclusiva”, afirma.